Followers

Google+ Followers

Showing posts with label shaklee. Show all posts
Showing posts with label shaklee. Show all posts

Saturday, 7 January 2017

2017

Assalamualaikum.


Hai semua. Dah masuk 7 Januari baru saya update blog ini. Nampak sangat sudah bersawang. Maafkan saya kerana terdapat masalah simkad internet saya. Jadi terpaksalah saya beli simkad baru.


Inshaallah, selepas ini saya akan kembali aktif berblogging. Harap-harap line internet lajulah. Bukannya apa, saya kena round satu rumah semata-mata nak dapatkan line internet. Last-last dekat katil juga lah yang dapat line laju.


Apa-apapun, tahun baru azam baru (ada yang recycle) dan tetap setia menggunakan produk Shaklee.

Friday, 2 December 2016

Oops... sudah Disember rupanya !

Nampaknya blog ni dah lama sangat bersawang. Pertama sekali saya ingin meminta maaf kerana tak dapat buat bw sebab sibuk dengan peperiksaan STPM. Dan kini saya sedang melakukan part time di kedai kek untuk sebulan.



Tapi mana boleh nak lupakan Shaklee kan?



Tau tak yang promosi untuk bulan ini sangat-sangat superb? Rugi sangat kalau korang tak tau. Jadi korang mesti bersemangat berkobar-kobar nak tau? Hee :D


















Best kan? Rugi sangat kalau korang tak dapatkan sekarang. Tapi kalau korang jadi ahli, korang bukan sahaja akan dapat harga yang lebih murah, tapi ada banyak lagi kelebihannya. Antaranya korang boleh tahu update terkini promosi bulanan dari Shaklee dengan lebih cepat juga. Boleh whatsapp saya untuk tahu lebih lanjut.


Eh kenapa berahsia sangat?


Bukannya nak berahsia. Tapi nak test adakah semangat korang nak join shaklee ni berkobar-kobar ataupun tidak. Hehehe.


Saya pengguna dan juga pengedar Shaklee.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Wednesday, 5 October 2016

Cara Mudah Kuruskan Badan dengan Omega Guard

Obesiti ialah di mana lemak badan berlebihan yang berkumpul sehingga ke satu tahap yang boleh menjejaskan tahap kesihatan seseorang.


Masalah obesiti di Malaysia semakin meningkat setiap tahun. Kalau dahulu pada tahun 1996, hanya sebanyak 4.4 peratus rakyat Malaysia yang mengalami obesiti. Tetapi menurut kenyataan The Malay Mail Online, jumlah tersebut telah meningkat kepada 17.7 peratus pada tahun 2015.


Malah menurut kajian perubatan British iaitu the Lancet pada tahun 2013, rakyat negara ini mempunyai kadar obesiti yang paling tertinggi di Asia Tenggara. Sebanyak 44 peratus lelaki yang mengalami obesiti dan 49 peratus pula bagi perempuan.


Kadar obesiti sangat tinggi di Malaysia.

Obesiti boleh dihitung melalui BMI. Menurut WHO, sesiapa yang memiliki BMI melebihi 30.0 ke 35.0, mereka dianggap penghidap obesiti kelas I. BMI yang bermula daripada 35.0 ke 40.0 pula dikategorikan sebagai obesiti kelas II. Manakala mereka yang mempunyai BMI yang melebihi 4.0 dianggap obesiti kelas III iaitu mempunyai obesiti yang paling parah.


Walaubagaimanapun, pengiraan BMI ini tidak semestinya tepat untuk menunjukkan obesiti inidividu. Selain itu, lain negara mempunyai tahap BMI yang berbeza untuk mengukur obesiti. Contohnya di Jepun, seseorang itu dianggap obesiti apabila seseorang individu mempunyai BMI 25 kg/m. Manakala di China pula rakyatnya dianggap obesiti jika memiliki BMI sebanyak 28 kg/m ke atas.


3 Sebab Utama Omega-3 Boleh Kuruskan Badan


1. Asid Lemak Omega-3 merupakan Anti-Lipogenic iaitu anti-penyimpanan lemak dalam badan. Jadi kadar metabolisme dalam badan akan meningkat dan lemak dalam badan dibakar dengan cepat.

2. Kandungan EPA dan DHA dalam Omega-3 akan menurunkan baras insulin. Jadi kalori yang kita ambil akan dibakar. Bukannya disimpan dalam badan sehingga menjadi obesiti.

3. Omega-3 merangsang hormon Leptin yang boleh mengurangkan berat badan dengan memberi isyarat kepada otak supaya mengurangkan selera makan.


Ha... bestkan? 



Omega Guard Shaklee yang dijamin halal.




Tahu tak yang Omega Guard yang merupakan minyak ikan yang terbaik di pasaran kerana proses pembuatannya melalui sebanyak 3x penyulingan! Jadi bahan berbahaya yang terdapat pada ikan sperti merkuri yang plumbum akan ditapis sepanjang proses tersebut. 


Jadi jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Omega Guard Shaklee yang merupakan produk 'hot' untuk kuruskan badan. Malah, produk ini juga sesuai diambil oleh ibu yang masih menyusukan anak mereka dan memberikan kesan terbaik yang berganda-ganda.


Omega Guard merupakan salah satu daripada produk promosi Shaklee bulan ini. Boleh klik di sini.


Dah tau kelebihan Omega Guard bagi penghidap asma? Boleh baca di sini kalau belum.


Malah sepanjang tarikh 1 sehingga 15 Oktober ada promosi bagi mereka yang ingin menjadi ahli. Boleh klik di sini.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Monday, 3 October 2016

Daftar Ahli Shaklee dan Dapat Percuma Lecithin dan Vitamin C

HANYA 1 OKTOBER SEHINGGA 15 OKTOBER 2016 SAHAJA !


Kepada sesiapa di luar sana yang ingin menjadi ahli Shaklee, promosi ini adalah sangat menguntungkan tau !




Lecithin dan vitami C akan diberikan secara percuma dekat anda bila anda mendaftar menjadi ahli HANYA dari 1 hingga 15 oktober sahaja !



Lecithin akan diberikan kepada sesiapa sahaja yang membuat pembelian sebanyak 100 - 199 uv. Manakala Vitamin C diberikan kepada pembeli sebanyak 200 uv ke atas.


Salah satu produk kegemaran Shaklee yang mempunyai banyak kelebihan sehinggakan menjadi kegemaran ramai ialah vivix ! Kalau anda membuat pembelian sahaja sudah boleh mendapat Lecithin tau! Dan kalau membeli dua botol vivix sudah boleh mendapat 200 uv ke atas.


Ah... sudahlah dapat khasiat vivix... Dapat pula percuma lecithin dan vitamin C?


Vivix cuma satu cadangan daripada saya. Anda boleh saja membeli apa-apa sahaja gabungan produk Shaklee ni tau ! Boleh klik di sini untuk membaca antara kelebihan vivix yang menjadi kegilaan ramai.


Please korang... Jangan menangis tak berlagu bila promosi ni dah habis nanti. Jangan malu-malu untuk bertanya kepada saya tentang cara menjadi ahli Shaklee sementara promosi ini masih berlangsung.


Saya di sini akan membantu anda. Bukan hanya untuk menjual. Tetapi rasa sangat sayang jika anda tidak tahu promosi yang tersangatlah gempak sedang berlangsung !


Tidak kira anda berada di mana sahaja. Di utara. Di selatan ataupun di Sabah Sarawak sekalipun... Semua pendaftaran keahlian boleh dilakukan secara mudah oleh saya. Jangan risau. Jangan takut. Dan paling penting jangan ragu-ragu. Tak tahu boleh bertanya kepada saya ya.


Jangan risau. Saya tak makan orang. Hehehe.


Sayang sangat tau kalau anda terlepaskan peluang ini.


Anda boleh klik di sini untuk membaca kelebihan Lecithin.


Dan anda boleh klik di sini untuk membaca kelebihan vitamin C.


Malah jika anda tertanya-tanya kenapa saya mengambil vitamin c bolehlah klik di sini juga.


Jika anda mahu tahu kenapa anda perlu menjadi ahli shaklee?



  • anda dapat membeli mana-mana barangan shaklee pada harga yang lebih murah
  • mempunyai peluang untuk menjana pendapat anda
  • anda bukan berseorangan. Bukan berdua dengan orang yang tolong mendaftarkan anda. Tapi bersama-sama satu kumpulan!
  • anda juga akan dipimpin. Ditatih. Didorong secara berjemaah bersama-sama ahli kumpulan anda.
  • jarak yang berjauhan bukanlah alasan untuk di'coach' ya
  • secara tak langsung boleh boost up kan spirit
  • bisnes dilakukan bukan hanya untuk bisnes sahaja. Akan ada unsur-unsur islamik. Ha nak tau?


Kenalah cepat-cepat mendaftar menjadi ahli. Saya sudah. Ada ramai lagi yang sudah berjaya. Jadi anda? Jangan ketinggalan ya.


Boleh bertanya, membeli, mendaftar dan mendapat nasihat cara pemakanan daripada saya, pengedar Shaklee yang sah.



Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Sunday, 2 October 2016

Cara Mengatasi Penyakit Asma

Apa itu penyakit asma?




Penyakit asma menyebabkan seseorang yang menghidapinya berasa susah untuk bernafas. pernafasan bersiul, sesak nafas dan sukar untuk bersenam. Keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara mengakibatkan bronkiol dalam paru-paru menjadi sempit. semasa pesakit diserang asma Apabila otot mengejang, saluran udara akan mengecil dan menghalang laluan pernafasa. Kesannya pesakit akan pengsan kerana kekurngan oksigen di paru-paru.


Kajian mendapati terdapat sebanyak 20 peratus daripada kanak-kanak akan mengalami asma dan akan sembuh seiring dengan pertambahan usia. 


Kanak-kanak yang menghidapi asma sederhana pula akan mulai sembuh daripada asma semasa usia 12-13 tahun. 


Terdapat 50 hingga 60 peratus daripada pesakit sembuh apabila mencapai umur 20 hingga 25 tahun. 
Manakala hanya 20 peratus akan terus menghidapi asma dan sebilangan kecil akan sembuh.



Gejala penyakit asma


Antara gejala-gejala penyakit asma ialah:
  • berasa sesak nafas
  • sering batuk
  • dada terasa sesak
  • berasa lelah dan lesu
  • cepat lelah apabila bersukan
  • susah untuk tidur

Penyakit asma boleh berlaku disebabkan oleh udara yang tidak bersih, haiwan, debunga, lipas, asap rokok dan kerana genetik.



Cara mengatasi penyakit asma ?





Terdapat satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred mendapati individu yang mengambil ikan dalam pemakanan lebih dari sekali dalam seminggu dapat mengurangkan masalah pernafasan. Ini menunjukkan bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma.


Asid lemak Omega-3 yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee bersifat antiradang yang sangat bagus bagi mereka yang mengalami masalah keradangan seperti asma, Artritis reumatoid dan banyak lagi.



Tiga sebab utama Omega Guard Shaklee sangat TERBAIK !


Omega guard shaklee terbaik !



1. Mempunyai minyak ikan yang terbaik di dunia

Omega Guard Shaklee mempunyai 7 asid lemak semula jadi iaitu DHA, EPA, ALA dan lain-lain. 


2. Ultra tulen dan bergred farmaseutikal

Omega Guard Shaklee melalui proses penyulingan yang memekatkan asid lemak omega-3. Proses ini penting bagi menghasilkan asid lemak omega-3 yang asli. Selain itu, pencemaran logam berat, merkuri dan kadmium yang terdapat dalam ikan juga dihilangkan melalui proses penyulingan ini.


3. 50% jauh lebih pekat berbanding minyak ikan jenama lain.




Bersempena bulan oktober, pihak Shaklee ada mengadakan promosi Omega Guard tau! Bolehlah ke entri saya yang sebelum ini - Promosi Gempak Shaklee: Oktober.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Monday, 5 September 2016

Promosi Shaklee September 2k16

Sudah lama saya tidak mengemaskini blog saya. Walaubagaimanapun pagi ini saya mencuba untuk meluangkan sedikit masa untuk memberitahu kepada anda mengenai produk shaklee pada bulan ini iaitu bulan September.

Sebab... sangat rugi jika anda tidak beli pada promosi kali ini !


Wah ! Memang rugi jika anda tidak membelinya. Anda boleh membeli produk ini daripada saya, pengedar Shaklee anda yang sah.


Sila hubungi saya,
Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Wednesday, 8 June 2016

Apa itu Lecithin?





Lecithin.. Lecithin... Lecithin...

Selalu dengar nama Lecithin. Eh.. Produk Shaklee kan? Apa benda sebenarnya lecithin ni?




Apa Itu Lecithin?


Lecithin merupakan pemecah lemak semulajadi yang mengelakkan lemak daripada melekat pada darah dan seterusnya terapung dan tidak juga melekat pada dinding membran.


Tubuh kita ni tak boleh nak menghasilkan lecithin dengan sendirinya. Eh... habis tu dari mana pulak? Haa... daripada pemakanan kita sendiri. Contohnya jagung, kekacang ataupun kuning telur.


Dan... lecithin Shaklee pulak berasaskan soya yang organik dan non-GMO.




Manfaat Lecithin


Kepada yang selalu dengar pasal lecithin ni mungkin ingat untuk slim je kan? Hey... Ada banyak lagi tau khasiat lecithin Shaklee ni. 


Dalam entry ni saya senaraikan sebanyak sembilan kebaikan lecithin.


  •   Lecithin bagus untuk minda kerana mengandungi Collin yang membantu menghasilkan neurotransmitter yang penting untuk ingatan dan meningkatkan fokus.



  • Lecithin merupakan agen yang membantu memecahkan lemak. Lemak yang dimaksudkan merupakan lemak yang berada di bahagian organ ceperti hati. Pengambilan Lecithin dapat mempercepatkan pengaliran lemak disekitar hati.



  •  Lecithin membantu mengurangkan lemak di dalam badan. Walaubagaimanapun, pemecahan lemak lebih cepat dengan bersenam beserta diet seimbang.



  • Lecithin turut membantu penyerapan zat-zat penting dalam saluran darah ke dalam sel badan.



  • Lecithin melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.



  •  Lecithin juga dapat mengurangkan penyakit nyanyuk.



  •  Lecithin dapat mengurangkan stress.



  • Lecithin mempunyai sumber neurotransmitter yang menggalakkan proses tidur terutamanya penghidap insomnia.



  • Lecithin bertindak sebagai pelincir sendi-sendi badan.


Berminat dan mempunyai soalan? 
Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
Sms / Whatsapp / Telegram / Wechat

Cara Kekal Awet Muda






Gambar di atas menunjukkan gambar telomeres. Telomeres boleh didapati pada hujung kromosom. Telomeres ini boleh diibaratkan seperti plastic di hujung tali kasut yang melindungi kromosom daripada rosak dan penuaan sekaligus menjauhi penyakit kronik. Sebagai contohnya penyakit kanser, diabetes, Alzheimer dan banyak lagi penyakit berbahaya yang sering kita dengar dihidapi oleh pelbagai peringkat umur.



Bila kita semakin tua, telomeres akan semakin memendek. Dan… apabila telomeres sudah semakin pendek, kromosome akan mencapai satu tahap dimana kromosom tidak boleh lagi membahagi dan akhirnya sel tersebut mati.


Walaubagaimanapun terdapat kajian yang telah membuktikan penggunaan produk Shaklee ini selama 5 tahun memberikan kesan terhadap telomeres. Kajian tersebut merupakan kajian jangkamasa panjang kali kedua yang telah dijalankan oleh Shaklee. Produk yang disasarkan dalam kajian ini ialah produk Vivix dan dilaksanakan oleh pemenang Anugerah Noble Perubatan pada tahun 2009 iaitu Dr Elizabeth Blackburn.


Kajian yang dilakukan adalah untuk membuktikan bahawa pengambilan Vivix secara konsisten dapat memberikan kesan positif terhadap DNA kita. Hasil kajian terhadap pengguna Vivix yang mengambilnya setiap hari selama 5 tahun apabila umur mereka 80 tahun menunjukkan 40% lebih rendah kadar pemendekan telomeres. Malahan, pada umur mereka menunjukkan kepanjangan telomeres mereka seperti orang yang berumur 40 tahun.





Kajian landmark Shaklee juga mendapati telomeres pengguna Vivix adalah 11% lebih panjang berbanding bukan pengguna Vivix.


Ini hanya merupakan sedikit perkongsian saya mengenai produk Vivix. Jadilah pembeli Vivix daripada saya.


Semoga berguna buat kita semua :)


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
Sms / Whatsapp / Telegram / Wechat