Followers

Google+ Followers

Showing posts with label omega guard. Show all posts
Showing posts with label omega guard. Show all posts

Wednesday, 5 October 2016

Cara Mudah Kuruskan Badan dengan Omega Guard

Obesiti ialah di mana lemak badan berlebihan yang berkumpul sehingga ke satu tahap yang boleh menjejaskan tahap kesihatan seseorang.


Masalah obesiti di Malaysia semakin meningkat setiap tahun. Kalau dahulu pada tahun 1996, hanya sebanyak 4.4 peratus rakyat Malaysia yang mengalami obesiti. Tetapi menurut kenyataan The Malay Mail Online, jumlah tersebut telah meningkat kepada 17.7 peratus pada tahun 2015.


Malah menurut kajian perubatan British iaitu the Lancet pada tahun 2013, rakyat negara ini mempunyai kadar obesiti yang paling tertinggi di Asia Tenggara. Sebanyak 44 peratus lelaki yang mengalami obesiti dan 49 peratus pula bagi perempuan.


Kadar obesiti sangat tinggi di Malaysia.

Obesiti boleh dihitung melalui BMI. Menurut WHO, sesiapa yang memiliki BMI melebihi 30.0 ke 35.0, mereka dianggap penghidap obesiti kelas I. BMI yang bermula daripada 35.0 ke 40.0 pula dikategorikan sebagai obesiti kelas II. Manakala mereka yang mempunyai BMI yang melebihi 4.0 dianggap obesiti kelas III iaitu mempunyai obesiti yang paling parah.


Walaubagaimanapun, pengiraan BMI ini tidak semestinya tepat untuk menunjukkan obesiti inidividu. Selain itu, lain negara mempunyai tahap BMI yang berbeza untuk mengukur obesiti. Contohnya di Jepun, seseorang itu dianggap obesiti apabila seseorang individu mempunyai BMI 25 kg/m. Manakala di China pula rakyatnya dianggap obesiti jika memiliki BMI sebanyak 28 kg/m ke atas.


3 Sebab Utama Omega-3 Boleh Kuruskan Badan


1. Asid Lemak Omega-3 merupakan Anti-Lipogenic iaitu anti-penyimpanan lemak dalam badan. Jadi kadar metabolisme dalam badan akan meningkat dan lemak dalam badan dibakar dengan cepat.

2. Kandungan EPA dan DHA dalam Omega-3 akan menurunkan baras insulin. Jadi kalori yang kita ambil akan dibakar. Bukannya disimpan dalam badan sehingga menjadi obesiti.

3. Omega-3 merangsang hormon Leptin yang boleh mengurangkan berat badan dengan memberi isyarat kepada otak supaya mengurangkan selera makan.


Ha... bestkan? 



Omega Guard Shaklee yang dijamin halal.




Tahu tak yang Omega Guard yang merupakan minyak ikan yang terbaik di pasaran kerana proses pembuatannya melalui sebanyak 3x penyulingan! Jadi bahan berbahaya yang terdapat pada ikan sperti merkuri yang plumbum akan ditapis sepanjang proses tersebut. 


Jadi jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Omega Guard Shaklee yang merupakan produk 'hot' untuk kuruskan badan. Malah, produk ini juga sesuai diambil oleh ibu yang masih menyusukan anak mereka dan memberikan kesan terbaik yang berganda-ganda.


Omega Guard merupakan salah satu daripada produk promosi Shaklee bulan ini. Boleh klik di sini.


Dah tau kelebihan Omega Guard bagi penghidap asma? Boleh baca di sini kalau belum.


Malah sepanjang tarikh 1 sehingga 15 Oktober ada promosi bagi mereka yang ingin menjadi ahli. Boleh klik di sini.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Sunday, 2 October 2016

Cara Mengatasi Penyakit Asma

Apa itu penyakit asma?




Penyakit asma menyebabkan seseorang yang menghidapinya berasa susah untuk bernafas. pernafasan bersiul, sesak nafas dan sukar untuk bersenam. Keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara mengakibatkan bronkiol dalam paru-paru menjadi sempit. semasa pesakit diserang asma Apabila otot mengejang, saluran udara akan mengecil dan menghalang laluan pernafasa. Kesannya pesakit akan pengsan kerana kekurngan oksigen di paru-paru.


Kajian mendapati terdapat sebanyak 20 peratus daripada kanak-kanak akan mengalami asma dan akan sembuh seiring dengan pertambahan usia. 


Kanak-kanak yang menghidapi asma sederhana pula akan mulai sembuh daripada asma semasa usia 12-13 tahun. 


Terdapat 50 hingga 60 peratus daripada pesakit sembuh apabila mencapai umur 20 hingga 25 tahun. 
Manakala hanya 20 peratus akan terus menghidapi asma dan sebilangan kecil akan sembuh.



Gejala penyakit asma


Antara gejala-gejala penyakit asma ialah:
  • berasa sesak nafas
  • sering batuk
  • dada terasa sesak
  • berasa lelah dan lesu
  • cepat lelah apabila bersukan
  • susah untuk tidur

Penyakit asma boleh berlaku disebabkan oleh udara yang tidak bersih, haiwan, debunga, lipas, asap rokok dan kerana genetik.



Cara mengatasi penyakit asma ?





Terdapat satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred mendapati individu yang mengambil ikan dalam pemakanan lebih dari sekali dalam seminggu dapat mengurangkan masalah pernafasan. Ini menunjukkan bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma.


Asid lemak Omega-3 yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee bersifat antiradang yang sangat bagus bagi mereka yang mengalami masalah keradangan seperti asma, Artritis reumatoid dan banyak lagi.



Tiga sebab utama Omega Guard Shaklee sangat TERBAIK !


Omega guard shaklee terbaik !



1. Mempunyai minyak ikan yang terbaik di dunia

Omega Guard Shaklee mempunyai 7 asid lemak semula jadi iaitu DHA, EPA, ALA dan lain-lain. 


2. Ultra tulen dan bergred farmaseutikal

Omega Guard Shaklee melalui proses penyulingan yang memekatkan asid lemak omega-3. Proses ini penting bagi menghasilkan asid lemak omega-3 yang asli. Selain itu, pencemaran logam berat, merkuri dan kadmium yang terdapat dalam ikan juga dihilangkan melalui proses penyulingan ini.


3. 50% jauh lebih pekat berbanding minyak ikan jenama lain.




Bersempena bulan oktober, pihak Shaklee ada mengadakan promosi Omega Guard tau! Bolehlah ke entri saya yang sebelum ini - Promosi Gempak Shaklee: Oktober.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Saturday, 1 October 2016

Promosi Gempak Shaklee : Oktober

Wah, dah tak sedar kini kita sudahpun melangkah ke bulan yang baru iaitu bulan Oktober. Sudah semestinya Shaklee akan mengadakan promosi yang hebat punya!


Dah tau apa promosi Shaklee bulan ini?


Isy... Isy... Isy... Tak tahu lagi?


Ha... ini yang saya nak bagi tau ni. Bulan ni kita ada TIGA PROMOSI!


Best tak? Excited tak? Okay apa promosinya?


Yang pertama - Beli 7 botol Omega Guard dengan harga 6 botol sahaja!

promosi oktober shaklee omega guard






Yang kedua - Beli 2 botol Omega Guard dan dapat 5% diskaun!


promosi oktober shaklee omega guard







Yang ketiga - Beli 4 botol Vita-Lea For Children dengan harga 3 botol sahaja!

promosi oktober shaklee vita-lea for children



Best kan promosi ni walaupun anda bukan ahli? Tapi... Kalau jadi ahli boleh dapat harga laaagi murah tau ! Kalau nak tau, kenalah contact saya cepat-cepat ya.


Ehem.


Baiklah saya nak share sikit tentang omega guard dan vit-lea for children. Yelah... Nant tak kenal, tak berkenan pulakkan?


Okay, first saya nak sharing-sharing dulu tentang vita-lea untuk kanak-kanak dulu.


Kenapa budak-budak kena makan vitamin? First of all mestilah ramai parents dekat luar anak-anak mereka sihat, membesar dengan baik dan minda yang cergas kan? 

Haa... kalau setuju saya nak cakap.... Dear parents dekat luar sana silakan cepat-cepatlah grab chewable vita-lea for children untuk anak-anak sebabnya vita-lea for children : 

  • tak ada pewarna tiruan, perasa tiruan dan pengawet
  • mempunyai perasa anggur yang nyum nyum sedap ! Silap-silap parents pun share dengan anak-anak.
  • membekalkan 18 jenis vitamin dan mineral yang sangat... sangat... sangat penting untuk tumbesaran anak-anak.
  • dimasukkan kelapan-lapan vitamin B yang kebanyakkannya tiada dalam multivitamin di pasaran
  • menyokong tulang yang kuat dan menjadikan badan anak-anak sihat disebabkan kalsium, magnesium dan banyak lagi
  • mengandungi stevia dan Xylitol yang mempunyai rasa manis semula jadi. So, no cavity guys!
 Itu baru sikit je.


Sekarang kita nak tau tentang omega guard pula. Fokus saya sedikit lebih untuk new mom yang nak berkenalan dengan shaklee.


Perkara yang mesti kaum ibu-ibu suka tentang omega guard kerana omega guard sangat bagus untuk otak baby sejak dari dalam kandungan lagi. Malah, ada research yang mendapati ibu yang mengambil 1000 mg omega 3 semasa mengandung akan mendapat anak yang mempunyai perkembangan minda lebih cepat berbanding ibu yang hanya mengambil 100mg omega 3 sahaja.


Omega guard juga terbaik sebab :

  • mengurangkan selera makan
  • boleh mengurangkan berat badan lebih-lebih lagi kalau consume sekali dengan alfafa shaklee
  • menghalang pembentukan lemak semasa ibu makan
  • mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang
  • mengurangkan risiko meroyan bagi ibu yang baru bersalin
  • memelihara jantung dan juga sendi

Ada banyak lagi tau kelebihan-kelebihan yang ada pada promosi bulan oktober ni.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)