Followers

Google+ Followers

Showing posts with label cantik. Show all posts
Showing posts with label cantik. Show all posts

Friday, 2 December 2016

Oops... sudah Disember rupanya !

Nampaknya blog ni dah lama sangat bersawang. Pertama sekali saya ingin meminta maaf kerana tak dapat buat bw sebab sibuk dengan peperiksaan STPM. Dan kini saya sedang melakukan part time di kedai kek untuk sebulan.



Tapi mana boleh nak lupakan Shaklee kan?



Tau tak yang promosi untuk bulan ini sangat-sangat superb? Rugi sangat kalau korang tak tau. Jadi korang mesti bersemangat berkobar-kobar nak tau? Hee :D


















Best kan? Rugi sangat kalau korang tak dapatkan sekarang. Tapi kalau korang jadi ahli, korang bukan sahaja akan dapat harga yang lebih murah, tapi ada banyak lagi kelebihannya. Antaranya korang boleh tahu update terkini promosi bulanan dari Shaklee dengan lebih cepat juga. Boleh whatsapp saya untuk tahu lebih lanjut.


Eh kenapa berahsia sangat?


Bukannya nak berahsia. Tapi nak test adakah semangat korang nak join shaklee ni berkobar-kobar ataupun tidak. Hehehe.


Saya pengguna dan juga pengedar Shaklee.


Jadi kepada sesiapa yang berminat nak membeli, bertanya atau ingin membeli produk shaklee, bolehlah menghubungi saya melalui facebook ataupun hubungi saya di bawah.


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
(sms / whatsapp sahaja)

Wednesday, 8 June 2016

Cara Kekal Awet Muda






Gambar di atas menunjukkan gambar telomeres. Telomeres boleh didapati pada hujung kromosom. Telomeres ini boleh diibaratkan seperti plastic di hujung tali kasut yang melindungi kromosom daripada rosak dan penuaan sekaligus menjauhi penyakit kronik. Sebagai contohnya penyakit kanser, diabetes, Alzheimer dan banyak lagi penyakit berbahaya yang sering kita dengar dihidapi oleh pelbagai peringkat umur.



Bila kita semakin tua, telomeres akan semakin memendek. Dan… apabila telomeres sudah semakin pendek, kromosome akan mencapai satu tahap dimana kromosom tidak boleh lagi membahagi dan akhirnya sel tersebut mati.


Walaubagaimanapun terdapat kajian yang telah membuktikan penggunaan produk Shaklee ini selama 5 tahun memberikan kesan terhadap telomeres. Kajian tersebut merupakan kajian jangkamasa panjang kali kedua yang telah dijalankan oleh Shaklee. Produk yang disasarkan dalam kajian ini ialah produk Vivix dan dilaksanakan oleh pemenang Anugerah Noble Perubatan pada tahun 2009 iaitu Dr Elizabeth Blackburn.


Kajian yang dilakukan adalah untuk membuktikan bahawa pengambilan Vivix secara konsisten dapat memberikan kesan positif terhadap DNA kita. Hasil kajian terhadap pengguna Vivix yang mengambilnya setiap hari selama 5 tahun apabila umur mereka 80 tahun menunjukkan 40% lebih rendah kadar pemendekan telomeres. Malahan, pada umur mereka menunjukkan kepanjangan telomeres mereka seperti orang yang berumur 40 tahun.





Kajian landmark Shaklee juga mendapati telomeres pengguna Vivix adalah 11% lebih panjang berbanding bukan pengguna Vivix.


Ini hanya merupakan sedikit perkongsian saya mengenai produk Vivix. Jadilah pembeli Vivix daripada saya.


Semoga berguna buat kita semua :)


Khadijah 
ID : 1226555
0193745642
Sms / Whatsapp / Telegram / Wechat